If you’re not willing to lead, get out of the way.

Staatssecretaris Mansveld komt vóór de zomer met een nieuw Plan van Aanpak voor energiebesparing, meldt Cobouw heden: “In haar reactie op een onderzoek van de Tweede Kamer naar energiebeleid schrijft de bewindsvrouw dat energiebesparing een prioriteit voor het kabinet is. Dat kan ook niet anders nu Europees beleid ons land verplicht jaarlijks 1,5 procent energiebesparing te realiseren.”

Al meer dan 10 jaar zijn er allerlei Europese afspraken (richtlijnen) om energie te besparen, maar de kabinetten Balkenende en Rutte kwamen vele afspraken niet na.
Al die jaren gaf Nederland wel enorm veel geld uit (cq. ‘weg‘) aan organisaties, onderzoeken en projecten die nauwelijks besparing opleverden.
Ook saboteerde de overheid de correcte implementatie van – bijvoorbeeld – de EU-richtlijn Energieprestaties van Gebouwen.
Laten we hopen dat de overheid nu op een eerlijke en effectieve wijze energiebesparing gaat stimuleren. De bevolking en het milieu hebben daar recht op.
OPROEP aan de overheid: “If you’re not willing to lead, then get out of the way.”*
*historische woorden van Kevin Conrad in 2007 tegen de VS tijdens de klimaatconferentie. Zie: http://www.youtube.com/watch?v=C1fwrWc-g_A
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.